Missie volbracht, ruim 1200 kinderen behandeld!

Kenia, West

Nadat de samenwerking tussen Medical Checks for Children en The Sophia Foundation for Children in 2008 en 2009 succesvol bleek te zijn in Nairobi, werd in 2010 de samenwerking uitgebreid met een missie naar Kenia West.

In de heuvelachtige gebieden rond Kisumu, gelegen aan Lake Victoria, en Eldoret worden in deze missieweek in verschillende dorpen en gebieden kinderen onderzocht en behandeld. Een aantal van de scholen die MCC hier bezoekt, worden door de Sophia Foundation ondersteund door middel van een voedselprogramma. Doordat onze lokale organisatie maandelijks in deze gebieden is, is het ook mogelijk om kinderen die doorgestuurd worden naar het ziekenhuis door het jaar heen te vervolgen.


Grotere kaart weergeven

#

Team captain: Frank van Tunen

Kenia West is voor mij een bijzondere missie omdat hier te zien is hoe waardevol samenwerking met andere partijen kan zijn. De samenwerking met de Sophia Foundation leidt uiteindelijk tot verbeterde omstandigheden voor de kinderen. Dit is uiteindelijk het doel waar we samen naar streven.

Friends of this mission

Photo impression

Nieuwe missiepagina Kenia West

#

Welkom op de nieuwe missiepagina van Nairobi! Hier kun je in het vervolg terecht voor al het nieuws over deze missie, foto's en rapportages.

Teamlead: Nadine van Dijk

#

In het dagelijks leven ben ik SEH-arts in het Rijnstate Ziekenhuis. Sinds 2010 ben ik betrokken bij MCC - eerst op missie naar Nairobi en daarna naar Tanzania. Een onvergetelijke ervaring met vrienden voor het leven en een drang naar meer. Naast medisch verantwoordelijke voor Kenia West en Nepal Mude…